Dia Internacional de l'Ós Polar

Club del Petit Activista - Secció DESCOBREIX

El Dia Internacional de l’Ós Polar se celebra cada 27 de febrer. 

SABIES QUE …? 

  • Els óssos polars passen més de la meitat de el seu temps buscant menjar.
  • Estan classificats com mamífers marins perquè passen la gran part de la seva vida en el gel marí de l’oceà Àrtic.
  • La paraula àrtic significa “ós” i prové del grec arktikós. Dues de les principals constel·lacions que es poden veure al cel porten nom d’ós: l’Óssa Menor i l’Óssa Major.
  • Els óssos polars poden córrer tan ràpid com un cavall: 40 quilòmetres per hora!
  • La major amenaça per a la seva la supervivència és la pèrdua del seu hàbitat, el gel marí, a causa de el canvi climàtic.
  • Els pingüins i els óssos polars no es coneixen! Això es deu a que no hi ha pingüins a l’Àrtic: viuen a l’hemisferi sud, a l’Antàrtida.
  • La caça de l’ós polar està prohibida des de 1973, any en què es va signar l’Acord Internacional per a la Conservació de l’Ós Polar. Només es permet la seva captura com a mitjà de subsistència per a les comunitats locals, sempre que es realitzi amb mètodes tradicionals. 

——-

Il·lustracions del llibre Quan el glaç es fon de Rosie Eve 

Per saber-ne més: 

Més notícies de la secció DESCOBREIX