Després de quatre anys realitzant per a l’Ajuntament de Barcelona la col·lecció CARNET de VOYAGE, una sèrie de llibres centrats en la il·lustració, barri per barri, de la ciutat els vam proposar la campanya BARCELONA DIBUIXA.

L’objectiu d’aquesta campanya no era un altre que apropar la població barcelonina a l’Urban Sketching, modalitat artística que fomenta el dibuix vivencial realitzat in situ i sobre llibreta, i sensibilitzar-la per al 4t Simposi d’Urban Sketchers, que va tenir lloc al mes de juliol de 2013 a Barcelona.

Es van oferir més de 50 tallers on hi van participat més de 1.000 persones. Cada dues setmanes, els participants prèviament inscrits, tenien cita en un centre cívic i des d’allà, sortien a dibuixar la ciutat acompanyats d’un Urban Sketcher professional.

Els dibuixos resultants eren penjats pels propis participants al web especialment produït per a la ocasió www.bcndibuixa.cat.

L’èxit d’aquesta campanya va estar enorme i tant la participació com el volum dels dibuixos, més de 2.000, van desbordar totes les previsions.