Les profunditats marines han estat, des de sempre, un desafiament per a l’home: d’una banda, han representat un món vast i desconegut, sovint farcit perills i de criatures monstruoses. De l’altra, han suposat un univers fascinant que ha seduït l’home i l’ha dut a idear mètodes que el permetessin endinsar-s’hi.

Narcís Monturiol va resoldre els principals problemes de la navegació submarina, aportant solucions vigents encara avui dia. Va ser el primer en crear un submarí plenament operatiu, el primer en considerar la seguretat de la tripulació i el primer en utilitzar un motor en immersió.

En el pla teòric, es considera el seu Assaig com el primer compendi de navegació submarina.

Autor
Antoni Roca Rosell

Característiques
Planes: 176 pàgines
Tamany: 20 x 24 cm
Tintes: 4+4 tintes
Encuadernació: Rústega